70 АУТО-СЕДИШТА ЗА БЕБЕ НА ПОКЛОН

У оквиру општинске акције Сигурно је безбедно, у скупштинској сали Градске општине Вождовац данас су подељена ауто-седишта за бебе младим вождовачким родитељима. Акцију је спровео општински Савет за безбедност саобраћаја на путевима који је, учешћем на конкурсу расписаном од стране градског Секретаријата за саобраћај, обезбедио средства за набавку 70 ауто-седишта за бебе.

Поклоне младим родитељима уручили су секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, председник Општине Александар Савић и члан Већа задужен за саобраћај Реља Огњеновић.

Реља Огњеновић, иначе иницијатор акције Сигурно је безбедно, обратио се присутнима рекавши да је ова акција само једна у низу коју организује општински Савет за саобраћај уз помоћ Секретаријата за саобраћај, а све са циљем да се повећа свест о безбедности у саобраћају наших суграђана, а посебно сигурност најмлађих Вождовчана.

Александар Савић поздравио је присутне и изразио задовољство што су дошли у овако великом броју. „Један од важних циљева овог младог руководства током протекле две године био је да се посвети посебна пажња најмлађима, нашој деци која су наша будућност. Зато смо ми настојали да обезбедимо боље услове за одрастање малишана на Вождовцу отварањем нових вртића, уређењем школа и побољшањем безбедности најмлађих, што је  суштина и ове акције“. Он се уједно захвалио и секретару за саобраћај Душану Рафаиловићу што је подржао бројне општинске пројекте за безбедност у саобраћају, који су се реализовали захваљујући финансијској помоћи Секретаријата.

Sedista za bebe10Секретар за саобраћај Душан Рафаиловић похвалио је млади тим општине Вождовац, који је својим залагањем и преданошћу успео да оствари читав спектар различитих активности, као што је и ова акција поделе седишта за бебе. Он је подсетио да је Секратаријат за саобраћај променом своје политике у правцу безбедности грађана, допринео да у задње две године знатно опадне тренд страдања  учесника у саобраћају. Велика заслуга у томе је и ангажовање и подршка Министарства унутрашњих послова и саобраћајне полиције, уз чију помоћ су се реализовали сви досадашњи задаци.

Ова преко потребна седишта за бебе, нарочито младим родитељима са више деце или лошијег материјалног стања са територије општине Вождовац, допринеће побољшању безбедности у вожњи наших најмлађих суграђана, што и јесте био циљ ове акције.

Поделите вест: