НАСТАВЉАМО СА АКЦИЈОМ „ШКОЛСКИ СПОРТ НА ВОЖДОВЦУ“

У ОШ „Бора Станковић“ данас је почело општинско такмичење у рукомету за ученике 7. и 8. разреда основних школа са територије Вождовца.

Акција „Школски спорт “ спроводи се са циљем мотивисања деце да се активно баве спортом. Удружење педагога физичке културе Вождовац, уз подршку Градске општине Вождовац, другу годину заредом организује различите видове спортских такмичења по школама.

Почетак такмичења пропратио је члан Већа општине Вождовац Милан Тодић, који је том приликом изјавио: „ Општина Вождовац не само да спроводи акцију „Школски спорт на Вождовцу“ која обухвата све основне и средње школе, него је и проширила тај пројекат кроз организовање бесплатних студијских путовања за најбољег спортисту, доделу спортске опреме, лаптоп рачунара и таблет уређаја. По први пут смо организовали спортски квиз „Србија – земља шампиона“,  посвећен успесима у 2015. години. Локална самоуправа на челу са господином Савићем,  председником који је препознао значај спорта у циљу промовисања здравог начина живота наших грађана, нарочито најмлађих, у складу са могућностима и буџетским средствима пружа подршку и помоћ за организовање бесплатних спортских активности“ – истакао је Тодић.

Поделите вест: