ПРЕДСТАВЉЕН ЕВРОПСКИ ПРОГРАМ ЗА МАЛА И СРЕДЊА ПРЕДУЗЕЋА – COSME

У организацији Регионалне агенције за развој и европске интеграције Београд и Привредне коморе Београда одржана је трибина у oпштини Вождовац на којој је представљен европски програм за развој конкурентности  малих и средњих предузећа – COSME.

Приликом представљања програма Љиљана Марковић је истакла важност овог програма за мала и средња предузећа, као и спремност агенције на сарадњу и помоћ свим заинтересованим који аплицирају.

На представљању  програма, истакнуто је да COSME  траје од 2014. до 2020. године и да има буџет од 2,3 милијарде евра. Ова средства су само основа  гаранцијске шеме у коју се укључују  и пословне банке са својим изворима финансирања, тако да се очекује да ће се, у наредних пет година, на овај начин, у 330.000 малих и средњих предузећа убризгати укупно 21 милијарда евра и да ће бити отворено преко милион нових радних места.

Потом је истакнуто да је веома важно повезивање малих и средњих преузећа.

Олга Радуловић представила је неке од мера и активности за реализацију акционог плана запошљавања Града Београда као и национални и регионални програм подршке ММСПП и кластерима.

Овој презентацији присуствовала је и Снежана Радиновић, директор Регионалне агенције  за развој и европске инреграције Београд, представник привредне коморе Београд Дејан Зрилић, члан Већа Општине Милош Стојановић, представници Клуба привредника општине Вождовац, као и предузетници и приватници са Вождовца.

Поделите вест: