ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ МАЛА УТРИНА У ЈАЈИНЦИМА

Радови на изградњи канализационе мреже Мала утрина која ће повезати око 300 домаћинстава у насељу Јајинци, почели су данас у присуству градског менаџера Горана Весића, председника Градске општине Вождовац Александра Савића, директора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислава Поповића, директора „Београдског водовода и канализације” Светозара Веселиновића и грађана који су овај пројекат чекали више деценија. Главни одводник отпадних вода пролазиће кроз централну Улицу Воје Радића, на вишим котама од бочних улица, којима су реализоване прикључне трасе.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да реализација пројекта Мала утрина улази у оквир решавања канализационе мреже на територији Београда.

„Поред пројекта Мала утрина, у овом делу града стратешки радимо и на Кумодрашком колектору, припремамо документацију за Јелезовачки колектор који ће омогућити да се села Кумодраж и Јајинци потпуно прикључе канализационој мрежи. На наредној седници Скупштине града Београда усвојићемо стратешки план развоја водовода и канализације који подразумева да до 2025. године цео Београд буде покривен водоводном и канализационом мрежом. То је велики посао, а његова вредност у овом тренутку је 575 милиона евра. У оквиру овог пројекта планирано је да се изгради пет фабрика за прераду отпадних вода. Само током ове године издвојено је 2 милијарде динара за канализацију“ рекао је Весић.

Председник ГО Вождовац Александар Савић изразио је задовољство што је испуњено дато обећање. „Вождовац је данас једно велико градилиште. Мала утрина нам је јако важна, јер је доказ да не постоје грађани првог и другог реда, него да су сви једнаки. Ово је први корак, урадићемо и цео Кумодраж, Јајинце и Раковицу село. Ми ћемо у 2016. години поставити уређај за пречишћавање отпадних вода у Пиносави и Белом Потоку и тако решити њихов канализациони проблем. Такође, цео Рипањ добиће водоводну мрежу, након што смо у 2014. и 2015. години заједно са грађанима урадили 50 километара водоводне мреже“ – изјавио је Савић.

Рок за изградњу канализационе мреже Мала утрина дугачке три километра је 180 дана, а вредност пројекта је 40.850.000 динара. Извођач радова је фирма „Мета Балкан” д.о.о.

Поделите вест: