ТЕКЕРИШКА УЛИЦА У КУМОДРАЖУ ДОБИЈА НОВИ АСФАЛТ ПОСЛЕ 15 ГОДИНА

Почетак радова на асфалтирању Текеришке улице у Кумодражу данас су обишли градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Вождовац, заједно са сарадницима. Градске и општинске челнике дочекали су бројни грађани, задовољни што ће им се улица асфалтирати после више од 15 година.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да се данас асфалтира Текеришка улица у дужини од 500 метара, напоменувши да је вредност радова око 8 милиона динара, а рок завршетка радова 20. новембар. „Није ово једина инвестиција, ми на територији општине Вождовац спроводимо неколико активности. Радимо канализациону мрежу Мала утрина у вредности од 100 милиона динара, радимо неколико игралишта, тако да грађани знају да мислимо на њих. То је у складу са нашом политиком, да се сви делови Града равномерно развијају и да више не постоје грађани првог и другог реда“ – рекао је Весић.

Председник ГО Вождовац Александар Савић подсетио је да су данашњи радови резултат добре сарадње Града Београда и општине Вождовац. „Општина ће настојати да уложи што више средстава у водоводну, канализациону мрежу и путну инфраструктуру, а доказ за то је и асфалтирање Текеришке улице која није рађена 15 година. Ми тренутно асфалтирамо 20 улица из општинског буџета, а у петак почињемо са изградњом регионалног здравственог центра за подавалски део који такође финансира општина Вождовац у висини од 50 милиона динара“- навео је Савић.

Члан градског Већа Марко Зељуг рекао је да је Дирекција за градско грађевинско земљиште ове године издвојила око милијарду динара за радове на територији општине Вождовац и додао да је за путну инфраструктуру уложено око милион евра, као и да се доста ради на оплемењивању зелене површине како би Вождовац постао још лепши крај.

Догађају су присуствовали директор „Београд-пута” Иван Тејић и директор Дирекције за путеве Славиша Живковић.

Поделите вест: