ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ УНАПРЕЂИВАЊА ПОЛОЖАЈА РОМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Канцеларија за људска и мањинска права општине Вождовац организовала је 15. октобра 2015. године округли сто са темом: Унапређивање положаја ромске заједнице на територији Вождовца. Циљ дискусије био је да се пронађу решења за побољшање животног стандарда и потпуно укључивање Рома у друштвени, економски, културни и политички живот на Општини.

Учесници округлог стола договорили су за наредну седмицу сусрет радне групе са замеником директора Канцеларије за људска и мањинска права, Драгољубом Ацковићем. Чланови радне група ће имати задатак да на терену установе проблеме са којима се суочавају Роми и да предложе њихово решавање, нарочито у најосетљивијим областима становања, образовања, запошљавања, социјалне и здравствене заштите. На скупу је предложено и да се због значаја који општина Вождовац придаје унапређивању положаја ромске заједнице, округли столови убудуће одржавају на два месеца.

Дискусију су водили члан Већа Милан Тодић, координатор за људска и мањинска права Златко Ленхарт, координатор за ромска питања Сунчица Маринковић и Бранкица Кљајић из Клуба привредника општине Вождовац, а позиву за учешће су се одазвали заменик директора Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Драгољуб Ацковић, представници Министарства унутрашњих послова, Центра за социјални рад, Националне службе запошљавања, Дома здравља Вождавац, основних и средњих школа, као и представници невладиних организација.

Поделите вест: