У ПОСЕТИ НАЈСТАРИЈИМ ВОЖДОВЧАНИМА

Међународни дан старијих особа, који се широм света обележава 1. октобра, обележен је и у Дому Вождовац, који се налази у Качарској улици бр. 6-12, са циљем да се укаже на значај унапређења услова у којима живе становници трећег доба, као и на важност прилагођавања окружења њиховим потребама.

Тим поводом, председник Градске општине Вождовац Александар Савић посетио је најстарије суграђане који бораве у овој установи и као знак пажње уручио донацију у виду свежег воћа и поврћа, коју је обезбедио вождовачки Клуб привредника.

Он је у разговору са становницима овог вождовачког дома разговарао о проблемима који их највише тиште, подсетивши да је Општина, како је раније и обећао, обезбедила кречење дела просторија Дома, чишћење и уређење дворишта, а да ће и убудуће обраћати посебну пажњу на своје старије суграђане.

Председник је предложио да Општина организује излет на неку од дестинација по њиховој жељи, што је уз велико задовољство свих присутних прихваћено аплаузом.

Управница Дома Невенка Никић Симатковић захвалила се на помоћи коју општини Вождовац непрестано пружа и никада не заборавља ову установу и њене становнике.

Поделите вест: