ПРАВО ЛИЦЕ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ

Поштовани Вождовчани,

Полазећи од уверења да је сарадња са државама у окружењу један од виталних интереса Републике Србије, председник Владе Александар Вучић заједно са својим сарадницима, спроводио је политику добросуседских односа, јачањем економских мера и растом привредног развоја. Очувањем политички стабилног и просперитетног региона, учешћем у европским интеграцијама и регионалним организацијама, Република Србија је недвосмислено показала да је опредељена за демократске вредности које, између осталог, подразумевају и пружање помоћи другим државама када је то потребно.

Хуманитарна криза, изазвана ратовима на Средњем истоку, покренула је талас миграната који су се преко територије Републике Србије упутили у западну Европу, како би збринули своје породице и пронашли уточиште. Сваком мигранту који је крочио на тло Србије пружена је сва неопходна помоћ. Они су збрињавани у хуманитарне центре, где су их прегледале докторске екипе, уручени су им пакети са прехрамбеним намирницама и обезбеђен им је превоз до жељене локације. Оваквим деловањем, Влада Републике Србије потврђује да је залагање за хумано поступање према сваком појединцу, без обзира одакле он долази, њен основни принцип.

Нажалост, ови принципи и вредности не красе све државе у региону. Затварањем границе према Србији, Хрватска је показала да су све изјаве високих државних представника само политичка варка, и да Хрватска није имала искрене намере да пружи помоћ мигрантима. Потез Републике Хрватске представља, не само крајње нехумани чин, већ и угрожава односе двејудржава.

Зато вас позивамо да подржите одлуке Владе Републике Србије и ојачате привредни развој наше државе, куповином домаћих производа и коришћењем туристичких услуга у нашој земљи. Поштовањем домаћих потенцијала, непосредно се прикључујемо и подржавамо мере које је Република Србија предузела према Републици Хрватској.  

Ваш,

Председник Општине
                                                                                          Александар Савић

Поделите вест: