ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У ШКОЛСКИМ И ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА

Пројекат уређења школских и предшколских установа успешно је приведен крају. Општина Вождовац завршила је планиране радове на постављању ограда и санирању тоалета у неким основним школама и предшколским установама. Радови су предузети у циљу повећања безбедности ученика и побољшању квалитета услова за обављање наставе. Постављена је заштитна ограда у основним школама „Карађорђе“, „Змај Јова Јовановић“ и „Ђура Даничић“, а тоалети су санирани у обданишту „Невен“ у Кумодражу.

Завршетак радова на постављању заштитне ограде у ОШ „Карађорђе“, данас је обишао члан Већа ГО Вождовац Милош Стојановић, који је проверио да ли су радови извршени по пројектном плану и у планираном року. Директор школе Милан Жегарац захвалио се Општини на предузетој иницијативи и истакао безбедносну али и естетску функцију постављања ограде.

Ограда која обухвата простор око ОШ „Змај Јова Јовановић“ и ОШ „Ђура Даничић“, дужине је 505 метара и има довољан број улаза за спортске терене, тако да је у функцији и за спортске активности, али и за приступ учионицама. Такође, изведени су радови на постављању противпожарног пута, који је годинама представљао велики проблем за обе школе. Директор ОШ „Змај Јова Јовановић“ Весна Животић и директор школе „Ђура Даничић“ Боривој Кнежевић, изразили су захвалност на безрезервној подршци и помоћи коју Општина пружа у уређењу школског амбијента.

У предшколској установи „Невен“ у Кумодражу реновирани су тоалети за малишане који су сада потпуно прилагођени њиховим потребама и задовољавају највише стандарде. Васпитачи су се захвалили на разумевању Општине за потребом да се санирају тоалети и истакли да ова установа сада представља пример за све установе овог типа. Стојановић је изразио уверење да ће се наставити са овом праксом, као и задовољство што је Општина успела да реализује све радове и што су наставно особље, васпитачи и наравно малишани више него задовољни реновираним просторијама и постављеним оградама.

Поделите вест: