ПРЕПОРУКА ЗА ВИКЕНД ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БЕОГРАДА И СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПРИВРЕДУ

otvoreni-busТоком топлих летњих месеци, живот Београда се „сели на реке“. Београђанима и гостима нашег града су у понуди дневна и вечерња крстарења туристичким бродовима, тура „Београд ваш домаћин“ која спаја панорамско разгледање отвореним аутобусом и вожњу бродом, као и пловидба новом атракцијом – бродом Свибор Славјана.

„Београд ваш домаћин“

Сваког дана у три термина, 11, 13 и 17 часова, Београђани и гости се могу провозати туристичким аутобусом са отвореним кровом БС Турс и на пет различитих језика чути приче о историји и култури наше престонице.

Програм под називом „Београд ваш домаћин“ спаја два разгледања у једно, и посетиоце води на панорамски обилазак града после ког следи 20 километара дуго крстарење београдским рекама и и разгледање града са река.

Поласци су петком, суботом и недељом, од 17 часова, у пратњи туристичких водича. са Трга Николе Пашића / туристичко стајалиште.

Вечерње крстарење београдским рекама

Расхладите се током топлих летњих дана крстарењем београдским рекама у поподневним и вечерњим терминима, и уживајте у призору „Београда ноћу“.

Брод Корњача испловљава сваког дана у 18 и 20 часова са пристана поред Бетон Хале, док Јахтинг Клуб Кеј, у истим терминима, 18 и 20 часова, испловљава са Земунског Кеја.

Свибор Славјана

Свибор лађа Славјана је реплика руског средњевековног брода коришћеног за војне походе пре око 1000 година, која је део туристичке понуде Београда.

Вожња овим бродом представља својеврсни туристичко историјски спектакл на рекама, уз витешки перформанс. Поласци су радним данима од 18 часова и суботом у 16 и 18 часова са пристана „Зеленило“ на Земунском кеју.
Више информација на www.tob.rs /секција Разгледања.

Туристички инфо центар
Кнез Михаилова 5
понедељак – недеља 09-19ч
011 2635-622 и 011 2635-343
bginfo.knezmihailova@tob.co.rs

Поделите вест: