УЗ ВАТРЕНУ ФОНТАНУ НА КРОВУ СТАДИОНА ОДРЖАНО ФИНАЛЕ ТУРНИРА „ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА 2015“

Уз присуство више стотина навијача, на одлучујућој утакмици турнира „Трофеј Вождовца 2015“, одржаној у среду, 12. августа 2015. године на стадиону ФК Вождовац између екипа ФК Торлак и ФК Пиносава, са резултатом 3:0, прво место заслужeно је освојила екипа Торлака и понела шампионску титулу.

У борби за треће место Авала 1939 убедљиво је савладала Херој Полет са резултатом 5:0.

На турниру је учествовало осам вождовачких фудбалских клубова, који су подељени у две групе. Јавно извлачење парова је одржано 30. јула на СОС каналу. Утакмице у групама су одигране од 1. до 9. августа на теренима домаћина овогодишњег турнира – ФК Торлак из Кумодража и ФК Пиносава из Пиносаве.

Представници Градске општине Вождовац, Спортског и Фудбалског савеза Београда уручили су заслужене пехаре клубовима учесницима турнира. Захвалнице су добила и четири најуспешнија играча, а титулу најбољег играча „Трофеј Вождовца 2015“ понео је Филип Савић, Торлакова 10-ка. У завршној церемонији доделе награда, Раденко Стевовић, комесар такмичења, уручио је на стадиону Вождовца и плакете четворици судија.

По завршетку турнира, бројној присутној публици обратио се Александар Савић, председник ГО Вождовац. Том приликом он је изразио задовољство што је много младих људи са децом испратило завршницу овог турнира, али и зато што су млади у њему учествовали. „Хвала свим спонзорима и Милану Тодићу, члану Већа општине, који се својски потрудио да организација буде одлична. Нама је циљ да на овај начин подстакнемо младе да се баве спортом, а као одговорни људи, настојаћемо и у наредном периоду да побољшамо услове за бављење спортом, што уједно доприноси и здравијем начину живота“- нагласио је Савић.

Милан Тодић, члан Већа општине задужен за спорт и омладину, као главни организатор турнира, похвалио је понашање свих учесника у игри и фер плеј на терену. „Ток и организација овог турнира била је и ове, као и прошле године, на високом нивоу захваљујући медијским спонзорима, који су успешно испратили труд и ангажованост наших аматерских играча. Без обзира на пласман, све наше клубове ћемо наградити комплетом спортске опреме и лоптама“ – рекао је Тодић. Он је додао да, како и у другим областима које су значајне за свакодневни живот грађана, тако и у спорту, житељи Вождовца могу да виде одговорно понашање локалне самоуправе која, осим школског и рекреативног спорта, подстиче и аматерски спорт. Бројни фудбалски клубови са наше територије су иницирали овакву једну манифестацију, што не значи да ће се Градска општина Вождовац задржати само на фудбалу, већ ће пратити и друге спортове који имају утемељење на нашој територији.

Другу годину за редом Општина је, у сарадњи са Фудбалским савезом Београда, организовала „Трофеј Вождовца“ – турнир за аматерске сениорске фудбалске клубове са своје територије. Скупштина општине Вождовац је на седници одржаној 10.06.2015. спортску манифестацију „Трофеј Вождовца” уврстила у ред сталних манифестација од значаја. Овом одлуком, Општина наставља да даје посебан импулс ка подршци и развоју масовног – аматерског спорта на својој територији.

Фудбалски савез Београда је, препознајући труд и професионалну организацију прошлогодишњег турнира, донео одлуку да „Трофеј Вождовца” уврсти у званичан календар такмичења.

Поделите вест: