ПОСТАВЉЕНА ЈАВНА РАСВЕТА У БАЊИЧКОЈ ШУМИ

У Бањичкој шуми на Вождовцу, која је заштићено природно добро, а посећују је бројни Београђани, недавно је постављена јавна расвета дуж трим стазе у дужини од 1800 метара, што ће допринети већој безбедности свих посетилаца у вечерњим часовима.

Бањичку шуму обишао је градоначелник Београда Синиша Мали, председник ГО Вождовац Александар Савић, као и представници ЈКП „Зеленило-Београд“, ЈКП „Јавна расвета“ и Полицијске управе за Град Београд.

Том приликом градоначелник Београда је подсетио да се у последњих годину и по дана у Бањичкој шуми десило неколико тешких разбојништава и крађа, те да је Град томе одлучио да стане на пут.

“Одлучили смо да, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова – Полицијском управом за Град Београд и општином Вождовац, учинимо конкретне кораке у циљу појачане безбеднсти наших суграђана, како се слична разбојништва више не би догађала. Такође, дао сам налог Комуналној полицији да појачано патролира у том делу Бањице. У протеклом периоду они су имали више од 400 пријава против неодговорних власника моторних возила, власника кућних љубимаца, нелегалних продаваца… Желимо да уведемо комунални ред на овом заштићеном природном добру и популарном месту за спорт и рекреацију великог броја Београђана” – истакао је градоначелник. Он је додао да је ЈКП „Зеленило-Београд“ поставило 11 реквизита за вежбање, да је завршен амфитеатар, док је трим стаза, око које је постављена јавна расвета, направљена од природних материјала, који ни на који начин не ремете амбијент Бањичке шуме.

Председник ГО Вождовац Александар Савић нагласио је да је иницијатива за постављање осветљења у Бањичкој шуми општини Вождовац упућена од стране становника Бањице и вождовачког Општинског одбора Српске напредне странке, коју је Општина успела да спроведе уз помоћ Града Београда, ЈКП „Зеленило-Београд“ и ЈКП „Јавна расвета“. „Постављене су нове 74 светиљке које ће осветлити овај потез Бањичке шуме где се многи грађани рекреирају, а значиће и бројним спортистима који посећују Спортски центар „Вождовац“, јер је сада безбедност ноћу подигнута на један виши ниво. Настојаћемо да уведемо осветљење и у друге делове Вождовца, као што је Спомен-парк Јајинци, за који је већ у припреми предлог постављања јавне расвете“ – рекао је Савић.

Поделите вест: