ИЗЛОЖБА СТАРИХ ЗАНАТА ИСПРЕД ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

На платоу испред Општине отворена је прва продајна изложба старих и уметничких заната и послова домаће радиности у организацији oпштине Вождовац, Клуба привредника Општине и Канцеларије за људска и мањинска права, са циљем чувања српске традиције од заборава.

Изложбу је отворио председник ГО Вождовац Александар Савић, поздравивши све присутне госте и излагаче.

„Част ми је и задовољство што отварам ову изложбу, која промовише наш град и нашу општину на најбољи могући начин. Залагаћемо се и убудуће да Вождовац буде једна од најбољих општина у Граду Београду, што потврђујемо оваквим акцијама”, рекао је Савић.

Председник Општине се потом захвалио свим излагачима који су се потрудили својим радом и делима да прикажу да Вождовац има дубоке корене у историји.

Испред Националне асоцијације за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке”, обратила се Соња Росић, а потом су се малишани из КУД „Милан Ђ. Милићевић” представили својим фолклорним наступом.

На изложби која ће трајати од 15. до 21 јуна, учествује преко 20 излагача, који репрезентују традиционалне занате.

Опанчари, грнчари, бонбонџије… производи од српског платна, меда, ракије, вина, кулена, ручно израђен накит и други српски стари и уметнички занати, као и послови домаће радиности, представиће своје рукотворине и производе на две локације:

У понедељак 15. и уторак 16. јуна  на платоу испред општине Вождовац (Устаничка 53) у времену од 09,00 до 17,00 часова.

– Од среде  17. до недеље 21. јуна – на Душановцу у улици Милорада Бонџулића (испод Максија) у времену од 09,00 до 19,00 часова

Посетиоци ће имати прилику да упознају културно наслеђе нашег поднебља, као и да купе изложене производе.

Поделите вест: