55. СУСРЕТ СТАРОВРЕМЕНСКИХ ВОЗИЛА ИСПРЕД ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

На паркингу преко пута општине Вождовац данас су власници старовременских аутомобила и мотоцикала приказали своје олдтајмере на 55. сусрету – „Музеј на точковима“. На традиционалном Сусрету који је организовао Ауто мото клуб „Ветеран“ – Вождовац, уз покровитељство Градске општине Вождовац, пред бројним посетиоцима нашло се око 40 возила овог најстаријег Клуба старовременских возила у бившој Југославији.

Знатижељни љубитељи олдтајмера тискали су се око изванредно очуваних и ретких возила марки Цитроен, Мерцедес, Фиат, Опел, Алфа Ромео, Мини Морис, Пежо, „Фића“ и других, а један од њих који је свакако изазвао велику пажњу присутних био је и модел Форд А – из 1928. године који је, по речима његовог власника, најстарији регистровани аутомобил у Србији.

Ову традиционалну манифестацију подржала је Градска општина Вождовац, испред које је председнику Клуба Бранку Видовићу и осталим заслужним учесницима захвалнице и медаље уручио Вук Мирчетић, саветник председника Општине. Он је поздравио све власнике возила историјске и музејске вредности и истакао значај њиховог ангажовања на чувању наше техничке заоставштине, нагласивши да ће их Општина и убудуће подржавати, као и претходних година.

После окупљања, необична колона олдтајмера упутила се на излет у археолошко налазиште Винча, до музеја најстарије насеобине на свету.

Поделите вест: