ОДБОРНИЧКА ГРУПА ЂИЛАС-ДЕМОКРАТСКА НА ВОЖДОВЦУ ОСТАЛА БЕЗ ЈЕДНОГ ОДБОРНИКА

На данашњој седници Скупштине ГО Вождовац, одборници опозиционе Демократске странке, остали су без једног свог одборника. На листи Ђилас-Демократска, сада је 6 одборника, од укупно 7 освојених мандата.

Наиме, одборник Стеван Радовић, председник Удружења грађана Покрет за бољи Вождовац, са листе Ђилас-Демократска, изјавио је да ће Покрет за бољи Вождовац од ове седнице Скупштине ГО Вождовац деловати самостално и кооперативно. Према његовим речима, мисија Удружења је да подржава добре идеје и одговоран рад општинског руководства, као и да активно учествује у доношењу одлука, давању предлога, а све у циљу решавања свакодневних проблема грађана.

Одлука Стевана Радовића, који је иначе био председник општине Вождовац у периоду од 2000. до 2004. године, изазвана je примедбама одборничке групе Демократске странке, да Удружење коме припада подржава рад садашње општинске власти, уместо да делује као опозиција. Радовићево мишљење је да је дужност сваког одборника да ради у интересу грађана који су га изабрали, а не да буде гласачка машинерија између две седнице. „У складу са тим, учествоваћу у раду Скупштине конструктивно, као и на терену са грађанима, подржавајући све одлуке које су добре и у интересу Вождовчана, што препознајем да чини садашње младо општинско руководство, на челу са председником Александром Савићем“.

Своје излагање одборник Радовић је завршио речима да непосредним одлучивањем жели да доприносе решавању обичних проблема грађана, што и јесте приоритет локалне самоуправе, а све то уз осећај човечности, бриге о сваком суграђанину и поштовања моралних и обичајних вредности.

Председавајући Скупштине ГО Вождовац, Александар Мирковић, захвалио се господину Радовићу на подршци, препознавању квалитета рада садашњег општинског руководства, као и на придруживању владајућој већини.

У наставку седнице, изгласане су неке од важних одлука, као што је Одлука о консолидованом завршном рачуну буџета за 2014. годину. Према тој Одлуци, у 2014. години остварени приходи у односу на планиране повећани су за 14,6%, док су уједно расходи знатно смањени (највећа одступања су на позицијама трошкова путовања, репрезентације, сталних и материјалних трошкова, где су остварене значајне уштеде рационалним односом према трошењу буџетских средстава).

Одборници су, између осталог, већином гласова донели и Одлуку да се уведу две сталне манифестације у области спорта и то, „Трофеј Вождовца“ и шаховска манифестација „Нашем Глиги“.

Поделите вест: