ТРКА „SLAVIC RACE 2015“ ОДРЖАНА НА АВАЛИ

Трка под називом „FAST SLAVIC RACE“ одржана је на Авали у суботу, 30. маја 2015. године, старт и циљ трке био је код Планинарског дома Чарапићев брест. Ова екстремна трка је дуга 7 км и целом дужином стазе су постављене препреке које је потребно превазићи.

Спортска манифестација „Slavic race 2015“ представља прву међународну активност овакве врсте у Републици Србији, коју организују европска друштва у сарадњи са Градском општином Вождовац.

Почетак овог интересантног надметања отворио је саветник амбасадора Словачке Републике господин Јозеф Сабо, који се захвалио ГО Вождовац на учешћу и подршци коју је пружила у организацији овог спортског дана. Такмичарима је поручио да не одустају, већ да сами себе победе.

Испред Градске општине Вождовац присутнима се обратио Милан Тодић, члан Већа задужен за спорт и омладину. Изразивши жељу да Slavic race постане традиционална манифестација на општини Вождовац, Тодић је похвалио организацију која се побринула за добру забаву уз музику, а такмичарима пожелео пуно успеха на путу до победе који ни мало није лак.

Почетак трке испред Секретаријата за спорт и омладину пропратио је Новица Тодосијевић.

„Slavic race 2015“ се састоји од три захтевне трке, при чему је свака наредна тежа и захтевнија од претходне. Ово надметање je намењено свим спортистима који желе да испробају своје могућности у захтевним ситуацијама. Најстарији учесник у данашњој трци има 81 годину – много блата, ровова, ужад, бодљикаве жице и још много тога није представљало проблем да је успешно заврши.

Победник трке Fast race је Данило Обрадовић из Београда, друго место припало је Ивану Виславском из Новог Сада, а треће Срђану Арсеновићу, такође из Новог Сада.

Поделите вест: