OДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „Ђачка песничка сусретања“

У оквиру традиционалне акције „Ђачка песничка сусретања“, у сали ОШ „Бора Станковић“, 27. маја, одржана је књижевна манифестација најбољих младих литералних стваралаца Вождовца. Учешће у такмичењу за најбоље литералне радове узели су ученици 15 основних школа са Вождовца који су у оквиру својих литералних секција припремали своје песме и прозне радове.

На адресу Удружења „Пријатељи деце општине Вождовац“ пристигло је, током маја месеца, 658 литералних радова и 320 песама. Стручни жири, којим је председавао Недељко Терзић познати дечји песник из Сремске Митровице, одабрао је 20 најбољих литералних радова и по две најбоље песме из сваке школе. Након избора најбољих литерних радова и песама на општинском такмичењу, приступило се одабиру две песме које ће представљати младе вождовачке песнике на такмичењу београдских основних школа, 6 јуна, у Римској дворани Библиотеке града Београда.

Песме које су победиле на такмичењу су „Пролеће“ Иве Ал-Халиди, ученице трећег разреда ОШ „Бора Станковић“, и песма „Тајна“ Миње Ћупурдије, ученице осмог разреда ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Током обиласка школа, песник Недељко Терзић поклонио је школским библиотекама 150 својих нових књига, а „Пријатељи деце“ су победницима даровали књиге као награду и дипломе у знак сећања на овогодишњи сусрет.

Поделите вест: