ОЧУВАЊЕ ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ ОБЕЛЕЖЕНО МАСКЕНБАЛОМ НА ВОЖДОВЦУ

Поводом међународног Дана планете Земље, вождовачка Основна школа „Змај Јова Јовановић”, из насеља Браће Јерковић, организовала је данас традиционални Дечји пролећни маскенбал. Тема маскенбала ове године била је очување природе и упозорење на опасности које прете нашој планети.

На школском платоу, око 500 малишана – ђака нижих разреда ове Школе, као и будућих првака са територије Вождовца, учествовало је у маскенбалу у костимима који су представљали Земљу, Сунце, цвеће, дрвеће, рециклажне канте, кесе и друге занимљиве маске које нас подсећају да морамо чувати своју животну средину.

Ђаке и њихове родитеље, испред Градске општине Вождовац, поздравио је саветник председника Вук Мирчетић. Он се захвалио на позиву и подсетио да је председник општине Вождовац претходну годину посветио деци, а да ће руководство настојати да се и ове године у великој мери бави најмлађима, јер су они наша будућност. Мирчетић је пожелео срећу малим учесницима, а затим је и званично отворио маскенбал.

Учеснике маскенбала забављали су професионални аниматори из агенције „Чигра“, а најбоље маске, које су богато награђене аплаузом, добиле су и заслужене награде.

Поделите вест: