УКЛОЊЕН БЕСПРАВНО ИЗГРАЂЕН ОБЈЕКАТ НА БАЊИЦИ

Решавање проблема бесправно подигнутих објеката резултирало је рушењем нелегално подигнуте куће у Беранској улици на Бањици која не поседује грађевинску дозволу и није поднешен захтев за легализацију. Кућа у Беранској улици представља седми бесправно подигнути објекат који је срушен на територији Вождовца. Крајем прошле године, средства за уклањење објеката обезбедио је Град Београд, на иницијативу Градске општине Вождовац.

Председник ГО Вождовац Александар Савић захвалио се грађанима који су пштинском руководству указали на проблем нелегално подигнутог објекта и депоније која је насталa у околини објекта. Такође, Савић је изнео уверење да ће се наставити са разрешењима проблема нелегално подигнутих објеката и упутио грађане да поштују законску процедуру за градњу стамбених и комерцијалних објеката. Приоритет у уклањању бесправно подигнутих објеката биће комерцијални објекти, док ће се са насељеним стамбеним објектима поступати поступно, с обзиром да је неопходно пронаћи решење за лица која живе у тим кућама и да би било крајње нехумано избацивати људе на улицу, а да им се претходно не пронађе алтернативно решење, рекао је Савић.

Уклањање бесправно уклоњених објеката представља само једну од активности које Општина предузима у циљу уређења животног простора и побољшања услова живота. Паралелно са овим активностима Општина реализује и многе друге пројекте који имају за циљ уређења јавних површина, првенствено површина које су намењена за забаву и игру најмлађе популације.

Поделите вест: