ПРОСЛАВЉЕН САВИНДАН НА ВОЖДОВЦУ

У свим вождовачким школама свечано је обележена школска слава – Савиндан, која се прославља у част Светог Саве – утемељивача образовања и првог српског архиепископа. Овај важан дан је уједно и прилика да се подсетимо на значај међусобне љубави и помирења, вере и праштања.

Парохијски свештеници су у свим средњим и основним школама обавили церемонију сечења славског колача, након чега је уследио пригодан свечани програм. Славским обредима и Светосавским приредбама, поред ученика, наставника и бројних гостију, присуствовали су и представници цркве, државне управе, као и челници Градске општине Вождовац.

Ђаци су на занимљив начин представили живот овог великог српског просветитеља, уз добро припремљене рецитације, музички и драмски програм, а присутни су их наградили заслуженим аплаузом.

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић, обишао је новоотворену Основну школу „Данило Киш“ у насељу Степа Степановић, где је ђацима и колективу школе честитао школску славу и разговарао о потенцијалима ове најновије и најмодерније опремљене вождовачке школе.

Своју крсну славу свечано је обележио и Спортски центар „Вождовац“ на Бањици, уз присуство бројних гостију, републичких, градских и општинских функционера.

Поделите вест: