САРАДЊА РОДИТЕЉА У НАСТАВНОМ ПРОЦЕСУ

У оквиру програма учешћа родитеља у наставном процесу и ваннаставним активностима, који се спроводи на иницијативу Секретаријата за образовање и дечију заштиту, одржан је састанак представника основних и средњих школа и представника институција задужених за унапређење и контролу рада школских установа.

У скупштинској сали Општине Вождовац, присутне су поздравили помоћник секретара Секретаријата за образовање и дечју заштиту Елена Билић, начелник Сектора за инспекцијски надзор Градског секретаријата за образовање Верица Ковачевић и члан Већа ГО Вождовац задужен за предшколске и школске установе Милош Стојановић.

Након уводне речи, представници основних и средњих школа узели су активно учешће у дебати и изнели своје мишљење о предлогу увођења родитеља посматрача и родитеља предавача на настави. Током дебате чула су се мишљења како директора школа, тако и чланова студентских парламената чиме је сагледана перцепција и наставног особља и ученика, што у великој мери помаже да се у потпуности сагледају сви проблеми и начин на који би поменути предлог био у што већој мери целисходан и сврсисходан.

Учесници панела узели су обзир сва изнета мишљења о предлогу увођења родитеља посматрача и родитеља предавача у настави у основним и средњим школама и уверили присутне да ће пронаћи модел који би одговарао побошљању наставе и васпитању школараца.

Поделите вест: