250 НАСЛОВА НА ПОКЛОН ШКОЛИ „ВОЖД“

Школу за основно и средње образовање „Вожд“ у четвртак, 25. децембра посетили су представници Градске општине Вождовац, Клуба привредника Вождовца и Пријатеља деце Вождовца и том приликом донели на поклон преко 250 књига за формирање школске библиотеке, као и средства за хигијену.

Како ова школа до сада није имала своју библиотеку, Клуб привредника општине Вождовац, уз помоћ Музеја српске књижевности-Бибилотека Лазић обезбедио је бројне књиге, које ће употпунити садржаје школе.

Децу је на занимљив начин анимирао и уз стихове забавио наш познати песник и новинар Петар Петровић, свима познат по емисији Пеца и деца, док су после тога и сами малишани извели рецитације и отпевали песме гостима.

Испред Градске општине Вождовац ђацима и колективу школе обратио се Милош Стојановић, члан Већа задужен за предшколске и школске установе, рекавши да је ово само још један вид помоћи Школи Вожд, а да ће Општина наставити да доприноси квалитетнијем одрастању деце која је похађају.

Према речима директора Срећка Кривокапића, Школа Вожд једина је оваквог типа у Србији, а похађа је око 200 деце без родитељског старања, злостављане деце, деце са преступима и деце из породица које не могу да брину о њима. Он се свесрдно захвалио на поклону школи и ђацима, а посебно на бризи и бројним донацијама од стране општине Вождовац и разумевању Милоша Стојановића за све њихове потребе.

Поделите вест: