ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ БАЈКИ У ОШ ”ЗМАЈ ЈОВА ЈОВАНОВИЋ”

У свечаној сали ОШ „Змај Јова Јовановић“, 11. децембра 2014. године, одржана је промоција књиге бајки и међународног пројекта КЊИГЕ СЕ ЈЕДУ?

Овај италијанско-српски пројекат, који се реализује по други пут, повезује две библиотеке: италијанску општинску библиотеку „Виргилио“ и школску библиотеку ОШ „Змај Јова Јовановић“ са Вождовца, два града – Кадељино Виконаго и Београд и две државе – Италију и Србију, са циљем развијања љубави према књизи и читању. У пројекту су учествовали ученици од првог до шестог разреда. Поред илустровања бајки, деца су имала задатак и да напишу једну бајку која је преведена и објављена у новој књизи бајки Књиге се једу?

Директорка ОШ „Змај Јова Јовановић“ Весна Животић, поздравила је све присутне, а затим се захвалила Градској општини Вождовац на подршци. Ауторка Александра Дамњановић Д`Агостино, поклонила је књиге ученицима који су учествовали у осликавању.

Промоцији књиге поред ученика и специјалних гостију, присуствовали су и члан Већа општине Вождовац задужен за школство Милош Стојановић и помоћник председника општине Вождовац Миљан Шишовић.

Поделите вест: