АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА И КРЕЧЕЊА ДОМА ЗА СТАРЕ ВОЖДОВАЦ

У Дому за старе Вождовац у Качарској улици у недељу, 30. новембра 2014. године спроводена је акција чишћења дворишта и кречења дела простора трећег павиљона, коју су заједнички спровели Министарство за рад и социјална питања, Градска општина Вождовац и ЈКП „Градско зеленило“, а уз помоћ бројних волонтера.

Осим кречења, у дворишту је скупљано лишће, кошена је трава и биће постављене нове клупе, док ће на старим оштећеним клупама бити замењени поломљени делови. Испред Градске општине Вождовац акцији се прикључила и члан Већа Ана Ћирић, која је обезбедила и помоћ вождовачке Еко партоле, која је својим ангажовањем допренала чишћењу и уређењу дворишта Дома.

Акцију је подржао и министар за рад и социјална питања Александар Вулин, који је и сам са волонтерима учествовао у кречењу трећег павиљона Дома за старе на Вождовцу. Он је захвалио пензионерима који су, како је рекао, градили ову земљу, “на разумевању колико је тешко Србији и што са много мање гунђања и примедби схватају реалну ситуацију у земљи, од оних који су много мање урадили за Србију”.

После разговора са старима из Дома Вождовац, Вулин је рекао да су оправдане њихове примедбе, као што су оне да имају ближу апотеку и већи постор за шетњу, и да ће са надлежним видети како може да им се помогне у реализацији њихових молби за већи простор за шетњу, као и ближу апотеку.

“Јако су задовољни људима који брину о њима и то је оно што не можете да платите,” рекао је Вулин. Он је оценио да једни другима могу много више помоћи, наводећи пример данашње волонтерске акције.

Управник Дома за старе Вождовац, Невенка Никић-Симатковић навела је да је у четири павиљона тог Дома смештено 270 корисника, просечне старости 82 године и захвалила је волонтерима и министру Вулину за подршку у акцији кречења једног од павиљона тог Дома.

Поделите вест: