ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ИГРАМ ФЕР И ВАН ТЕРЕНА“

Обука у оквиру пројекта „Играм фер и ван терена“ одржана је у Скупштинској сали општине Вождовац за наставнике из пет основних школа са територије Вождовца и то “Милан Ђ. Милићевић“, „Јован Ј. Змај“, “Веселин Маслеша“, “Бранислав Нушић“ и „Јајинци“.

Предавачи на обуци били су аутори из Мреже професионалаца Србије „Споне“, која заједно са Савезом за школски спорт Србије, као носиоцем, реализује овај пројекат.

Предавању су испред Градске општине Вождовац, као домаћина, присуствовали чланови Већа Милан Тодић и Милош Стојановић. Милан Тодић поздравио је присутне и навео да општина Вождовац подржава и овај, као и друге пројекте везане за сегменте спорта, поготово ако се тичу најмлађе популације, којој је посвећена посебна пажња у току 2014. године, од стране Општине. Локална самоуправа, као једна од циљних група у пројекту, има задатак да се у кључи у решавање проблема школског насиља и дискриминације и да повеже школу, родитеље и децу.

На свеобухватан и детаљан начин пројекат пружа могућности основним, пре свега, али и средњим школама у Србији, да кроз мултидисциплинарно повезивање и тимски рад стручног особља школе, заједнички рад наставника, родитеља, ученика, стручњака из различитих области, релевантних институција, спроведу систем превентивних активности у циљу спречавања и смањивања насиља и дискриминације у школи и ван ње.

Иначе, пројекат „Играм фер и ван терена“ подржали су Министарство омладине и спорта, Градски секретаријат за спорт и омладину, Факултет спорта и физичког васпитања у Београду, а спроводи се почев од 01. октобра 2014., све до априла 2015. год. у општинама Вождовац и Раковица.

Поделите вест: