“НУШИЋЕВ ВАШАР” У ОШ “БРАНИСЛАВ НУШИЋ”

Традиционална манифестација „Нушићев вашар”, коју организује вождовачка Основна школа „Бранислав Нушић” под називом „Нушић и српска народна традиција”, одржана je 10. октобра, у оквиру Дечије недеље, у дворишту мале школе у Заплањској улици.

Директорка ОШ „Бранислав Нушић“ Маријана Стефановић, пред бројним посетиоцима, родитељима и ђацима школе, отварила је Вашар похваливиши ђаке и њихове наставнике који су великим трудом и залагањем помогли да ове године изложба и програм буду још бољи од претходних. Она је уједно захвалила општини Вождовац и присутном Милошу Стојановићу, члану Већа општине задуженом за предшколске и школске установе, који су помогли у уређењу школе и помоћи у скором постављању интернета и у великој школи, где до сада није постојао. Милош Стојановић се захвалио и рекао да ће Општина и убудуће залагати за осавремењивање наставе у основним школама на својој територији и побољшању услова школовања вождовачке деце.

После тога, почео је музички програм, уз фолклорне дечије игре у којима су учествовали сви ђаци, од оних најмањих, до старијих. Сви гости Вашара могли су да уживају у продајној изложби дечијих радова, маскенбалу, ликовним радовима, музичким и плесним наступима, колективним пројектима и низу других садржаја, који су трајали све до 13 часова.

„Нушићев вашар” промовише обичаје и веровања, културу и уметност, мудрост и лепоту живљења, који чине традицију једног народа. Циљ вашара је да се прикупе средства за изградњу летње учионице у дворишту мале школе, као и увођење интернета у велику школску зграду.

Поделите вест: