ЗНАЧАЈНА СТРАНА ИНВЕСТИЦИЈА НА ВОЖДОВЦУ

На предлог председника Градске општине Вождовац, кинески инвеститор Чанг Синг Мо посетио је општину Вождовац и њено руководство и том приликом изразио жељу да инвестира свој капитал.

Инвестиција би се односила на изградњу стамбеног блока од 260.000 м2 у Јајинцима, насеље Расадник, чија је идејна решења за изградњу страни инвеститор донео и ставио на увид општини Вождовац.

Приликом сусрета општински руководиоци су господину Чанг Синг Мо предложили да се у виду донације, упоредо са изградњом првог стамбеног блока у истом насељу, изграде и пропратни садржаји, као што су дечји вртић, школа и дом здравља. Уједно Градска општина Вождовац се обавезала да ће, као одговорна власт, помоћи да се убрза процедура добијања грађевинских дозвола у граду и општини, а све у циљу брже реализације изградње.

Ово би била једна од највећих инвестиција општине Вождовац, која је настала као резултат унапређења сарадње Кине и Србије, коју је већ започео председник Владе Александар Вучић. У прилог томе иде и конструктивни дијалог који су представници општине Вождовац водили са кинеским инвеститором, а све у циљу побољшања квалитета и услова живота грађана Вождовца.

Поделите вест: