ВЛАДЕТА ЈЕРОТИЋ ЗАТВОРИО „ДАНЕ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“

У препуној скупштинској сали Општине Вождовац 29. септембра одржано је књижевно вече са Владетом Јеротићем, чиме је затворена манифестација „Дани европске баштине“ на Вождовцу. Наш прослављени психијатар, књижевник и академик, који је и добитник Доситејеве награде за животно дело, говорио је на тему „Зашто заборављамо“ и на занимљив начин, уз практичне премере из своје праксе, присутнима приближио ову тему.

Вече је отворио саветник председника општине Вук Мирчетић, који је Јеротићу уручио и монографију Општине Вождовац. Мирчетић се захвалио посетиоцима, којих је у сали било преко тристотине, на присуству и огромном одзиву и позвао да се настави са подржавањем манифестација у области културе.

По завршетку предавања, испраћен громогласним аплаузом, др Јеротић је потписивао примерке књига, које су посетиоци могли да купе у општинском холу.

„Дани европске баштине“, на територији Вождовца, трајали су од 23. септембра, а јучерашње књижевно вече уједно је наставак пројекта „Књижевни савременици“, који се у Општини реализује већ низ година уназад.

Поделите вест: