ПРЕДЛОГ ПРОДУЖЕЊА И ДЕЛИМИЧНЕ ИЗМЕНЕ ТРАСЕ ЛИНИЈЕ БР.49 (БАНОВО БРДО – БАЊИЦА 2)

Linijaj-49Траса линије бр.49 од Бановог брда до раскрснице Црнотравске и Паунове улице се не би мењала, а одатле би се уместо Пауновом улицом до Бањице 2 пружала до насеља ”Степа Степановић” следећом трасом: Црнотравска – Саве Машковића – Кружни пут Вождовачки – Улица војводе Степе у насељу ”Степа Степановић”.

Продужење и делимична измена трасе линије бр.49 као и део постојеће трасе који се напушта је представљен на следећој скици.

На делу Паунове улице, где након измене трасе линије бр.49 возила са ове линије више неће саобраћати, се неће значајно смањити нивои услуге јер овим делом саобраћају три високофреквентне линије ЈГС-а а фреквенција возила ЈГС-а ће се смањити за око 8%.

Предложена траса је у односу на постојећу дужа за 1041м, тако да би након евентуалног продужења средња дужина линије бр.49 износила Lsr=10245m. Планира се повећање возила на овој линији за 2 па би динамички елементи линије бр.49 (број возила, интервал, фреквенција) након продужења и измене трасе били као у наредној табели.

Табела 2– Динамички елементи линије бр.49 након продужења и делимичне измене трасе

Линија

Период вршних оптерећења

-радни дан

Период  ван вршних оптерећења

-радни дан

Субота

Недеља

Nr

i

f

Nr

i

f

Nr

i

f

Nr

i

f

49

6

15/16

3,9

6

15

4,0

4

20

3,0

4

20

3,0

где је:  Nr – планирани број возила на линији,
                 i – интервал возила на линији (мин),
                 f – фреквенција возила на линији (воз/сат).

Грађани насеља Степа Степановић могу се информисати о продужењу и делимичној измени трасе линије бр.49  и путем плаката који је Градска општина Вождовац истакла на видна места у овом насељу.

Поделите вест: