СВЕЧАНО ОТВОРЕН ВРТИЋ „ЦИЦИБАН“ НА ВОЖДОВЦУ

Реновирани вртић “Цицибан” на Вождовцу, данас је свечано отворен у присуству градског менаџера Горана Весића,члана градског већа Тање Поповић,секретара за образовање и дечију заштиту Игора Раичевића, председника општине Вождовац Александра Савића, председника СО Вождовац Александра Мирковића и чланова већа општине Вождовац.

Објекат је изграђен 1950. године за потребе дома здравља, али је у каснијем периоду адаптиран у вртић.Површине је 550 квадратних метара и може да прими 120 деце.

Како је градски менаџер саопштио за обнову вртића уложено је 35 милиона динара.

„У наредних месец дана на територији ове општине отворићемо и вртић у насељу Степа Степановић, који ће примити 270 деце, а тамо обнављамо и један део предшколске установе која ће моћи да прими још 60 малишана, тако да ће у самом насељу више од 300 малишана имати своје место. У плану је да се отвори и обданиште у селу Стублине у Обреновцу, које је завршено и тренутно се опрема. Ово су ствари које нас чине поносним и на којима ради читав тим људи“ – рекао је Весић, који је захвалио председнику општине Вождовац Александру Савићу на сарадњи и упорности да се овај пројекат реализује и додао да не постоји ништа лепше него када се труд награди дечјим осмесима.

Тања Поповић је истакла да у граду недостаје још око пет хиљада места у вртићима, као и да се може очекивати да проблем њиховог смештаја буде решен у потпуности у року од две до три године.

Александар Савић је захвалио Граду и градском менаџеру на помоћи и истакао да ће општина и даље улагати напоре да сва деца са Вождовца нађу место у вртићима.

Ово је само један од пројеката намењених проширењу капацитета вртића на Вождовцу имајући у виду да је у току изградња вртића у насељу Степа Степановић и пренамена објекта МЗ „Браће Јерковић“ у вртић са капацитетом који ће значајно умањити недостатак места у вождовачким вртићима.

Директорка предшколске установе „Чика Јова Змај“ Лидија Хутовић срдачно је поздравила и захвалила се градском менаџеру и челницима из Града и општине Вождовац,а малишани су у знак захвалности приредили дивну приредбу.

После приредбе председник општине Вождовац Александар Савић са својим сарадницима уручио је поклоне малишанима које је за њих припремила општина Вождовац.

Поделите вест: