ПОЗИВ НА МАНИФЕСТАЦИЈУ „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“

сличка-за-итернет-1Градска општина Вождовац се са пријатељским установама, укључила у реализацију „Дана европске баштине“, манифестације која се обележава у око 50 европских земаља. Циљ је представљање јединства и разноликости културног наслеђа. Партнери на овом пројекту су Центар за ликовно образовање “Шуматовачка”, УГ “Наше руке” и Канцеларија за младе Вождовац.

Координатори манифестације, Ана Ћирић и Вук Мирчетић, позивају све заинтересоване да се пријаве за учешће на једној од активности које ће се реализовати од 23. септембра до 30. септембра у просторијама ГО Вождовац. Тема овогодишњег програма је „Језик и писменост“.

Агенда:

23. 09. Костим у оквирима Европе и ван ње – одећа и настанак цивилизације (18 – 20 часова)

26. 09. Буквар кроз позориште сенки (15 – 19 часова),

27. 09. Византијска фреска – парадигма визуелне културе и визуелне писмености европског средњег века (19 – 21:30 часова),

28. 09. Радионица за калиографију (11 – 12:30 часова),

29. 09. Предавање „Ликовни украс српске средњовековне књиге“  (15 часова)

30. 09. Књижевно вече „Књижевни савременици“ (18 часова)

Ученици, студенти и други суграђани имају прилику да науче нешто ново о српском језику, као и да се опробају на активним радионицама.

Заинтересовани могу да се пријаве слањем мејла на адресу vuk.mircetic@vozdovac.rs са назнаком за коју активност се пријављују, најкасније дан пре одржавања те манифестације.

Поделите вест: