ОДРЖАН 31. МЕМОРИЈАЛНИ ЏУДО ТУРНИР „МИЛИЋ РАШОВИЋ – МИГО”

У Центру за културу и спорт „Шумице” 13. и 14. септембра 2014. године, одржао се 31. меморијални џудо турнир „Милић Рашовић – Миго”.
Турнир је посвећен оснивачу и првом тренеру клуба Милићу Рашовићу.

Свечаном отварању испред општине Вождовац присуствовали су заменик председника Општине Вождовац Марко Сарић и члан Већа задужен за спорт и омладину Милан Тодић, који је поздравио све присутне, а такмичарима пожелео успех.

”У претходном периоду Општина Вождовац активно се бавила промоцијом спорта. Пружањем подршке младим спортистима, организацијом спортских манифестација различитих спортских грана, видно смо допринели развоју спорта на нашој територији. Општина Вождовац спремна je да помогне Џудо који је врло значајан спорт. С’обзиром на то да не развија само физичку већ и менталну способност поготову деце, заслужује да буде промовисан на прави начин” – рекао је Тодић.

Подршку такмичарима пружио је и наш познати атлетичар Емир Бекрић који је тренирао џудо пуних 4 године.
Ово дводневно такмичење посетило је више од седам стотина учесника из Србије и земаља из региона, који су се такмичили у стандардним категоријама.
Првог дана такмичили су се: полетарци, млађи пионири и старији пионири, док су другог дана своје снaге одмерили: кадети, јуниори, сениори и ветерани.
Организатори 31. џудо турнира „Милић Рашовић – Миго” су Џудо клуб „Вождовац” и Џудо клуб „Студент”.

Поделите вест: