TURNIR „TROFEJ VOŽDOVCA 2014.“ PROTEKAO U RANGU VRHUNSKIH TURNIRA

U popodnevnim časovima, 15.avgusta 2014., na stadionu FK “Voždovac” odigrane su završne utakmice turnira „Trofej Voždovca 2014“,koji je opština Voždovac organizovala sa ciljem podrške seniorskih amaterskih klubova sa svoje teritorije.
Ovakav turnir po prvi put se održava u organizaciji lokalne samouprave.

FK Avala 1939-FK PinosavaUtakmica za treće mesto turnira, sa početkom u 15,30 časova odigrana je između FK “Avala 1939” i FK “Pinosava” i završena je pobedom FK “Avala 1939” sa rezultatom 4 : 1, te je FK “Avala 1939” zauzela treće mesto na ovom turniru. Strelci za FK “Avala 1939” su Nenad Kovačević sa tri gola i Ivan Gajić koje je dao jedan gol,za Fk Pinosava gol je postigao Igor Goranović.

Finalana utakmica, sa početkom u 18 časova odigrana je između FK “Torlak” i FK “Heroj 1925” koja je završena rezultatom 3 : 0. Strelci koji su postigli golove bili su Nenad Raković sa 2 gola i Miloš Branković.
FK “Torlak” osvojio je prvo mesto na turniru “Trofej Voždovca 2014”. Pored podrške brojne publike koja je pratila utakmice turnir su podržali i zvaničnici opštine Voždovac, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i FS Beograd.

Najboljima nagrade su posle finalne utakmice uručili predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Vuk Blečić, predsednik Fudbalskog saveza Beograda Ratomir Babić, generalni sekretar FS Beograda Jovan Šurbatović, predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković, zamenik predsednika opštine Voždovac Marko Sarić, predstavnik FSB Radenko Stevović, reprezentativac Srbije Stefan Babović i PR FK “Voždovac” Darko Ristić.

Posle nagrada podeljenih za plasman na turniru, nagrađeni su i najbolji pojedinci, Nenad Radaković iz FK “Torlak” i Nenad Kovačević iz Fk “Avala 1939” kao najbolji strelci turnira, Saša Paunović – FK “Torlak” kao najbolji igrač i Miloš Jovanović – FK “Torlak” kao najbolji golman.

Ovom prilikom predsednik opštine Aleksandar Savić izjavio je da je opština Voždovac kao odgovorna lokalna vlast podržala klubove sa svoje teritorije samom organizacijom ovog turnira koji se po prvi put održava i koji će prerasti u tradicionalni turnir na našoj opštini. Pored brojnih projekata vezanih za promociju sporta trenutno je u toku i projekat Sportski avgust na Voždovcu kojim smo omogućili osnovcima sa Voždovca da besplatno treniraju sportske aktivnosti u 15 voždovačkih klubova koji su svesrdno podržali ovaj projekat, pri čemu Opština ima nameru da i dalje nastavi sa aktivnostima u popularizaciji sporta, zdravog načina života i besplatnih treninga za decu sa teritorije Voždovca – rekao je Savić.

Pomoćnik Gradskog sekretara za sport i omaladinu Vuk Blečić pohvalio je organizaciju ovog turnira iza koje stoji danonoćni rad zahvaljujući članu opštinskog Veća Milanu Todiću zaduženog za oblast sporta.“Trofej Voždovca“ je protekao na nivou najboljih turnira na kom je pored dobre organizacije najbitnije da je turnir protekao u fer igri, bez crvenih karotona. Dodao je i da je Opština Voždovac u ovoj oblasti najagilnija i ima najviše akcija koje su posvećene sportu iako je i gradski budžet upola manji nego prošle godine Sekreterijat će i dalje podržavati sportske aktivnosti shodno svojim mogućnostima.

Podelite vest: