ТУРНИР „ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА 2014.“ ПРОТЕКАО У РАНГУ ВРХУНСКИХ ТУРНИРА

У поподневним часовима, 15.августа 2014., на стадиону ФК “Вождовац” одигране су завршне утакмице турнира „Трофеј Вождовца 2014“,који је општина Вождовац организовала са циљем подршке сениорских аматерских клубова са своје територије.
Овакав турнир по први пут се одржава у организацији локалне самоуправе.

FK Avala 1939-FK PinosavaУтакмица за треће место турнира, са почетком у 15,30 часова одиграна је између ФК “Авала 1939” и ФК “Пиносава” и завршена је победом ФК “Авала 1939” са резултатом 4 : 1, те је ФК “Авала 1939” заузела треће место на овом турниру. Стрелци за ФК “Авала 1939” су Ненад Ковачевић са три гола и Иван Гајић које је дао један гол,за Фк Пиносава гол је постигао Игор Горановић.

Финалана утакмица, са почетком у 18 часова одиграна је између ФК “Торлак” и ФК “Херој 1925” која је завршена резултатом 3 : 0. Стрелци који су постигли голове били су Ненад Раковић са 2 гола и Милош Бранковић.
ФK “Торлак” освојио је прво место на турниру “Трофеј Вождовца 2014”. Поред подршке бројне публике која је пратила утакмице турнир су подржали и званичници општине Вождовац, Секретаријата за спорт и омладину Града Београда и ФС Београд.

Најбољима награде су после финалне утакмице уручили председник општине Вождовац Александар Савић, помоћник градског секретара за спорт и омладину Вук Блечић, председник Фудбалског савеза Београда Ратомир Бабић, генерални секретар ФС Београда Јован Шурбатовић, председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић, заменик председника општине Вождовац Марко Сарић, представник ФСБ Раденко Стевовић, репрезентативац Србије Стефан Бабовић и ПР ФК “Вождовац” Дарко Ристић.

После награда подељених за пласман на турниру, награђени су и најбољи појединци, Ненад Радаковић из ФК “Торлак” и Ненад Ковачевић из Фк “Авала 1939” као најбољи стрелци турнира, Саша Пауновић – ФК “Торлак” као најбољи играч и Милош Јовановић – ФК “Торлак” као најбољи голман.

Овом приликом председник општине Александар Савић изјавио је да је општина Вождовац као одговорна локална власт подржала клубове са своје територије самом организацијом овог турнира који се по први пут одржава и који ће прерасти у традиционални турнир на нашој општини. Поред бројних пројеката везаних за промоцију спорта тренутно је у току и пројекат Спортски август на Вождовцу којим смо омогућили основцима са Вождовца да бесплатно тренирају спортске активности у 15 вождовачких клубова који су свесрдно подржали овај пројекат, при чему Oпштина има намеру да и даље настави са активностима у популаризацији спорта, здравог начина живота и бесплатних тренинга за децу са територије Вождовца – рекао је Савић.

Помоћник Градског секретара за спорт и омаладину Вук Блечић похвалио је организацију овог турнира иза које стоји даноноћни рад захваљујући члану општинског Већа Милану Тодићу задуженог за област спорта.“Трофеј Вождовца“ је протекао на нивоу најбољих турнира на ком је поред добре организације најбитније да је турнир протекао у фер игри, без црвених каротона. Додао је и да је Општина Вождовац у овој области најагилнија и има највише акција које су посвећене спорту иако је и градски буџет упола мањи него прошле године Секретеријат ће и даље подржавати спортске активности сходно својим могућностима.

Поделите вест: