ВОЖДОВАЦ У ПОСЕТИ ЗВЕЧАНУ

Дан општине Звечан који се традиционално обележава 12. јула у част светих апостола Петра и Павла, празника у народу познат под именом Петровдан, обележен је пригодном манифестацијом на којој су присуствовали представници општина из Србије и Републике Српске. Обележавању Дана општине Звечан присуствовао је и саветник председника Општине Вождовац Вук Мирчетић који је том приликом изразио захвалност представницима општине на позиву да присуствује свечаности који има како локални тако и републички значај.

Обележавање свечаности отпочело је интонирањем химне „Боже правде“, а присутне су поздравили Драган Недељковић, председник Привременог органа општине Звечан и Вучина Јанковић, градоначелник општине Звечан. Свечаности су присуствовали Злата Радовановић, координатор Канцеларије за Косово и Метохију, Васо Јелић, начелник Косовско-метохијског округа, Немања Папић, потпредседник СО Билећа, Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Србима у Републици Српској, као и представници Сомбора, Сурчина и Лазаревца.

На свечаости која је оплемењена богатим културним и фолклорним програмом, представници општине Звечан уручили су бројне захвалнице и плакете ђацима генерације и најуспешнијим спортистима. Након завршетка програма, руководство Општине Звечан је са представницима братских општина разменило поклоне, након чега су сви учесници свечане седнице прошетали центром Звечана и упознали се најзначајним историјским и културним споменицима.

Поделите вест: