ПОДИЗАЊЕ НИВОА БЕЗБЕДНОСТИ И ХИГИЈЕНСКИХ УСЛОВА У ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА

Данас, 11. јула 2014. године, члан општинског Већа Милош Стојановић са својим сарадницима одржао је радни састанак са директорима основних вождовачких школа, а са циљем ефикаснијег функционисања, на коме је договорено да школске установе доставе информације о својим потребама како би се што пре израдио план уређења предшколских и школских установа.

Састанку је присуствовао председник општине Вождовац Александар Савић који је у свом обраћању пред присутим директорима истакао да је Општини приоритет подизање нивоа хигијенских услова у школама. Да би се ови приоритети остварили морају се уредити тоалети у школским објектима који нису адекватни и налазе се у веома лошем стању.

Такође је истакао да ће средства из општинског буџета бити усмерена на повећану безбедност ђака у школама. Систем видео надзора који је уграђен у вождовачким школама биће безбедоносно интегрисан са полицијском станицом и тиме подићи на виши ниво безбедност деце, као и подизањем нових ограда око школских установа.

Члан Већа Милош Стојановић, задужен за школство, изјавио је да ће локална самоуправа у будућем периоду своје ангажовање фокусирати на уређењу вождовачких вртића и школа у сарадњи са Министарством просвете и Градским Секретаријатом за образовање и дечију заштиту.

Поделите вест: