НОВИ ИЗГЛЕД УЛИЦЕ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ ЗА БЕЗБЕДНИЈИ И ЛЕПШИ ВОЖДОВАЦ

Председник Општине Вождовац Александар Савић отворио је данас јавну презентацију пројекта обнове улице Војводе Степе, која ће у свим аспектима безбедности допринети квалитету живота, како самих мештана у улици Војводе Степе, тако и свих корисника ове саобраћајнице. Општина Вождовац ће недвосмислено добити још једну улицу која ће бити пример урбанистичког решења у односу на квалитет доброг живота и безбедности свих својих грађана.

У препуној скупштинској сали Општине Вождовац одржана је у четвртак, 10. јула 2014. године, јавна презентација пројекта обнове улице Војводе Степе. Учесници трибине градски менаџер Горан Весић, секретар Секретаријата за саобраћај Душан Рафаиловић, директор Агенције за инвестиције и становање Лука Петровић, председник Општине Вождовац Александар Савић, председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић и члан општинског Већа задужен за саобраћај Реља Огњеновић, упознали су бројне заинтересоване грађане са планом обнове улице, динамиком извођења радова и врстом радова која је предвиђена пројектом.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да је Општина на презентацију позвала све представнике скупштина станара са четири месне заједнице које обухвата Улица Војводе Степе да би им на време представили и објаснили радовe који ће се изводити. Планирани радови одвијаће се у три фазе, a како се буде улазило у следећу фазу Општина ће направити поново овакву презентацију, да би становници овог дела Вождовца били обавештени о реконструкцији.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да ће радови трајати 365 дана, улица ће имати две коловозне траке и трамвајске шине на средини, направиће се 275 паркинг места, такође уредиће се окретница на Бањици и заменити комплетна инфраструктура и сигнализација. Радови ће почети између 12. и 13. јула, а спроводиће се по фазама. Реч је о инвестицији вредној око 19 милиона евра за коју је кредит узет пре две године од ЕБРД-а и та средства су већ повучена. Биће измена на линијама градског превоза, уводи се линија 9а, а о свим променама грађани ће се благовремено обавештавати. Све информације грађани могу да добију и путем бесплатног позива на број 0800 110 011 и путем телефона 011 30 80 007.

Присутни грађани, махом из насеља Аутокоманда, Чиновничка колонија, Доњи Вождовац и Горњи Вождовац узели су активно учешће у разговору са представницима Града и Општине, који су им детаљно представили пројекат улице Војводе Степе.

Реконструкција улице Војводе Степе обухвата део улице од кружног тока Аутокоманда до трамвајске окретнице на Бањици у дужини од 4.500 метара. Радовиће ће обухватити реконструкцију коловоза и тротоара, трамвајске пруге, постављање нове трамвајске контактне мреже, постављање осветљења, саобраћајне сигнализације, као и пратеће комуналне инфраструктуре.

Пројектом је планирано и измештање трамвајске пруге у средину саобраћајнице у Улици Војводе Степе, као и реконструкција кружног тока Аутокоманда. Такође, приступиће се и комплетној реконструикцији трамвајске окретнице „Бањица” и техничке окретнице „Трошарина” .

Након постављања саобраћајне инфраструктуре поставиће се опрема и сигнализација са адаптибилним системом управљања саобраћајем, а на свим стајалиштима јавног превоза биће постављани информациони дисплејеви за најаву возила ЈГП-а на стајалиштима. У делу реконструисане улице планирана је и изградња укупно 275 нових паркинг места.

Поред наведених радова приступиће се и реконструкцији уличног осветљења, топловодној мрежи, телекомуникационој кабловској мрежи и санацији јавних зелених површина које се налазе у контактној зони радова .

Радови ће се изводити у складу са условима Секретаријата за саобраћај, по деоницама:
– Кружна раскрсница Аутокоманда, од 1. 11.2014. до 11. 5. 2015. (у шест фаза);
– Аутокоманда – Трише Кацлеровића, од 1. 11. 2014. до 11. 5. 2015;
– Трише Кацлеровића – Пуковника Пурића, од 1. 5. 2015. до 11.7.2015;
– Пуковника Пурића – Витановачка, од 20. 2. 2015. до 30. 4. 2015;
– Витановачка – Никшићка, од 20. 11. 2014. до 20. 2. 2015:
– Никшићка – Љубе Вучковића, од 27. 7. 2014. до 19. 11. 2014;
– Љубе Вучковића – Саве Машковића, од 17. 7. 2014. до 10.10. 2014.
– Саве Машковића – окретница трамваја „Бањица”, од 20. 9. 2014. до 28. 2. 2015.

Поделите вест: