УСКРС НА ВОЖДОВЦУ

У оквиру „Ускршње недеље“ Градска општина Вождовац, Канцеларија за младе и Клуб привредника општине Вождовац организовали су даривање домова и установа ускршњим поклонима. На дан највећег хришћанског празника представници Општине Вождовац посетили су кориснике вождовачких домова и том приликом уручили ускршње поклоне. Oбишли су Прихватилиште за одрасла и стара лица, Дом пензионера „Вождовац“, Установу за васпитање „Вожд“, Дом за децу и омладину „Моша Пијаде“ и кућу вождовачких тројки, породице Костић. Вредне донације које су представници ГО Вождовац уручили обезбедили су: “Велетржница Београд”, “Соко Штарк”, “Виктори” д.о.о, “Хлеб живота”, Клуб привредника општине Вождовац, вождовачки Бајкери, “Balkancakes”, “System plus”, “Политерм”, Расадник “Рашула”, Расадник “Теодора”, “Агробреза”, Цалег, “Добра књига”, “Апотека Београд”, Апотека “Рипањ” и “На екс”.

У Прихватилишту за одрасла и стара лица поклоне, који су садржали средства за хигијену, одевне предмете и ускршња јаја, уручили су Милош Стојановић члан Већа ГО Вождовац и Ивана Томић шеф кабинета председника. Том приликом, представници општине указали су на значај уважавања основних хришћанских и моралних принципа и начела. Такође, истакли су да свако од нас треба да подели са другима оно мало што има и да пружи руку свакоме коме је помоћ потребна.

Чланови Већа ГО Вождовац, Божидар Ђорђевић и Горан Ускоковић, посетили су Дом пензионера „Вождовац“ и пожелели станарима Дома срећне ускршње празнике. Представници Општине даривали су станаре средствима за хигијену, расадима и ускршњим јајима, а након уручивања поклона, у ускршњој честитки, пожелели су станарима здравља, слоге и разумевања.

У Установи за васпитање деце и омладине, представнике Општине угостили су ђаци основне и средње школе „Вожд“. Ускршње дарове уручили су Ивана Гајић, координатор Канцеларије за млладе ГО Вождовац и Вук Мирчетић, саветник председника ГО Вождовац и честитали ђацима ускршње празнике. Представници Општине честитали су ђацима на оствареним резултатима током школовања и пожелели да остваре још боље резултате и да се у што већој мери усаврше у својој струци.

Председник Скупштине општине Александар Мирковић и представници Канцеларије за младе, посетили су Дом за децу и омладину „Моша Пијаде“. Представници Општине даривали су станаре средствима за хигијену, одећом и ускршњим јајима, а након уручивања поклона, у ускршњој честитки, пожелели су штићеницим Дома пуно успеха и добрих резултата током школовања и да стварају јака и нераскидива пријатељства.

Породицу Костић са Вождовца, која је пре нешто више од три месеца постала богатија за Косту, Александру и Адријану, посетили су председник ГО Вождовац Александар Савић и чланови Већа Ана Ћирић и Милош Стојановић. Приликом уручивања ускршњих поклона вождовачким тројкама, Александар Савић је истакао да му представља велику част да највећи хришћански празник проведе у оваквом друштву и да ће Општина наставити да пружа подршку породици Костић. Такође, истакао је Савић, најмање што су руководиоци ове Општине могли да учине је да из личних средстава прикупе новац за куповину ускршњих поклона, како би подржали и помогли ову многочлану вождовачку породицу. Родитељи вождовачких тројки захвалили су се општинским челницима на поклонима и на великој подршци коју добијају од Општине.

Поделите вест: