ДОБРА ЖУРКА НА ТУРНИРУ „НАЈЈАЈЕ“

У присуству великог броја раздраганих школараца на такмичењу у згради Општине Вождовац 15. априла 2014. год. изабрано је најјаче ускршње јаје. Деци су ускршња јаја донели вождовачки бајкери, који су турирањем поздравили госте. Такмичење „Најјаче јаје“ свечано је отворила Милијана Милосављевић, начелница Управе општине Вождовац, која је поздравила малишане и пожелела им успех у такмичењу, као и срећне Васкршње празнике.

Такмичење у куцању јајима водило се између ученика вождовачких основних школа, одреда извиђача и штићеника домова. На крају бурног надметања праћеног ђачким скандирањем, жири састављен од чланова Већа општине Вождовац изабрао је победнике такмичења, којима су уручене награде.

У наставку програма који је водио Пеђолино, о Ускрсу је беседио старешина Храма Преображења Господњег отац Драгиша Јоцић, а учествовали су „Србски православни појци“, културно уметничка друштва „Стари Душановац“ и „ПКБ“, плесни клуб „Beat street“ и дуо тандем плесног пара кореографа Слободана Нешовића.

Фолклорне игре из Србије, Врања и Шумадије одушевили су публику, као и ученице које су испред
Плесног клуба „Beat street“ показале умеће у игрању новог „ритма улице“, док је за све љубитеље валцера и класичног плеса гостујући плесни пар приказао изузетан визуелни доживљаj.

Ово поподне било је само један од програма у оквиру „Ускршње недеље на Вождовцу“ коју је, поводом предстојећих ускршњих празника, Градска општина Вождовац приредила својим суграђанима.

Поделите вест: