ВОЖДОВЧАНИ СЕ ПРИДРУЖИЛИ ГРАЂАНИМА У ЧИШЋЕЊУ ЈЕЗЕРА БЕЛА РЕКА

На иницијативу грађана, 22. марта 2014. године, организовано је чишћење језера Бела река у Рипњу. Општина Вождовац је подржала иницијативу грађана и послала волонтере испред општине.

Поводом акције чишћења Вук Мирчетић, саветник председника општине Вождовац, изјавио је: “У претходном периоду очистили смо преко четрдесет депонија на територији општине Вождовац. Изузетно нам је драго што су грађани схватили потребу за чистијим Вождовцем и што су сами иницирали ову акцију. Општина Вождовац је решила да подржи ову акцију, у складу са законским оквирима, с обзиром да језеро Бела река није у власништву општине.”

Ивана Гајић, координатор Канцеларије за младе Вождовац, захвалила се свим волонтерима општине Вождовац и иницијаторима идеје, а иницијатор акције, Зоран Кузмановић захвалио се подршци општине и институција које су помогле.

Овој акцији су присуствовали и Милош Стојановић, члан Већа општине, Дражен Тица, директор одржавања ЈКП Зеленило Београд, Вера Милошевић, В.Д. директора Дома културе у Рипњу, одборнице ГО Вождовац из Рипња Јасмина Јовановић и Светлана Ковачевић, председник месне заједнице Рипањ, Влада Несторовић и представници ЈКП Србија шуме.

Поделите вест: