СПОРТСКА АКЦИЈА „ПУНОМ СНАГОМ – ДЕЦУ У СПОРТ“

У ЦКС „Шумице“ у недељу, 9. марта 2014. год. одржан је спортски дан под слоганом „Пуном снагом – децу у спорт“, под покровитељством Градске општине Вождовац, у сарадњи са Канцеларијом за младе Београда, а у уз подршку градског Секретаријата за спорт и омладину и Привременог већа града Београда. Циљ организовања ове акције била је промоција спорта и здравог живота, као и помоћ родитељима у избору спорта за њихову децу.

Позиву су се одазвала деца првог и другог разреда основних школа са Вождовца, која су том приликом тестирана у три спорта: одбојци, кошарци и фудбалу. Намера организатора била је да се најмлађи, кроз бесплатне активности мотивишу да се баве спортом, уместо вишесатног седења код куће испред телевизора и рачунара.

Спортском дану у „Шумицама“ придружили су се председник ГО Вождовац Александар Савић, заједно са својим сарадницима и градски секретар за спорт и омладину Славко Гак.

„Нама је циљ да што више деце привучемо у спортске сале, на спортске терене. Вождовац мора да буде спортски, као што је увек и био. Са Вождовца су се увек рађали млади шампиони који су знали добро да презентују и Вождовац и Србију. Општина Вождовац ће дати све од себе да још више младих талената укључи у спортске активности, тиме ћемо допринети да се спорт и здравље код младих људи на Вождовцу развија и да они постану прави, исправни људи“, рекао је присутнима председник Општине Александар Савић.

Током такмичења сви малишани су добили медаље и слатке поклоне, као похвалу и подстрек да и убудуће учествују у оваквим и сличним спортским дешавањима.

Поделите вест: