ВИДЕО НАДЗОР У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

Представници општине Вождовац обишли су у уторак, 3. децембра 2013. год. основне школе „Змај Јова Јовановић“ и „Ђуро Даничић“ у насељу Браће Јерковић, којима је ГО Вождовац недавно појачала видео надзор. Чланови Већа општине Владо Секулић и Александар Савић поставили су табле за видео надзор на школе и уручили директорима ових школа фудбалске и рукометне лопте на поклон.

Обиласку школа присуствовао је и Небојша Стефановић, председник Скупштине Србије, који је рекао да је ово начин бриге о деци и њиховој безбедности, али и вид борбе против дроге.

Представници ГО Вождовац навели су да ће до краја године свака школа на Вождовцу добити видео надзор и да се ради на умрежавању свих видео-надзора који ће у полицијској станици моћи 24 часа да се прате. На тај начин ће се имати потпуно добар систем који ће онемогућити нарко-дилере да слободно деле дрогу по школским двориштима.

У ОШ „Змај Јова Јовановић“ је ГО Вождовац финансирала и поправку крова, која је била била ургентна, с обзиром да је кров прокишњавао и влажио зидове и плафоне учионица, на којима се налази расвета, што је додатно угрожавало безбедност деце и наставника.

Поделите вест: