ДАНИ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ У БЕОГРАДУ

У оквиру манифестације „Дани Косовске Митровице у Београду“, Градска општина Вождовац угостила је Кулутрно уметничко друштво „Драгица Жарковић“ из Косовске Митровице у Центру за кулутру и спорт Шумице. Тим поводом у петак, 29. новембра 2003. године, представљена је изложба слика и фотографија која је отворила програм сарадње културно-уметничких друштава из Косовске Митровице и Вождовца.

Председник ГО Вождовац др Драган Вуканић упутио је речи добродошлице гостима из Косовске Митровице и присутном градоначелнику Невесиња Славку Вучуревићу и пожелео им угодан боравак. Такође, др Драган Вуканић указао је на значај јачања међусобних веза општина и градова у Србији и оснаживање привредне, културне, спортске и друге сарадње.

У манифестацији су учествовала културно-уметничка друштва, извођачи солисти и појци који су својим наступима оплеменили и дали ноту свечаности скупу. Разноврстност и богатство програма је на најбољи начин одсликало дубоко културно историјско наслеђе народа са ових простора.

Поделите вест: