ГРАЂАНИ НАСЕЉА БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ И МИТРОВО БРДО ДО ДАЉЕГ БЕЗ ГАСА

Кабинет председника ГО Вождовац обавештава становнике насеља Браће Јерковић и Митрово брдо којима је у петак, 6. септембра 20213. год. искључен доток гаса, без обзира да ли су редовне платише или не, да још увек немамо званични одговор из ЈП “Србија гас” које смо контактирали на позив узнемирених грађана који су остали без важног енергента, када ће проблем снабдевања бити решен.
У петак смо после позива грађана који су остали без гаса контактирали надлежне у ЈП “Србија гас” одакле смо добили податак да је проблем настао због тога што је дистрибутер ЛП Гас изгубио лиценцу. Како сматрамо да грађани не сносе ни најмању кривицу због тога, упутили смо званични допис Министарству енергетике и ЈП “Србија гас” да се настави испорука гаса грађанима. После наше ургенције представник ЈП “Србија гас” Маја Модић јавила нам се са информацијом да ће проблем снабдевања грађана бити решен за дан-два, као и да ће ЈП “Србија гас” о читавом случају издати званично саопштење у медијима. То смо пренели грађанима.
Међутим, до данас је гас пуштен само малом броју грађана. Из ЈП “Србија гас” сазнајемо да прикључења врше “парцијално” са образложењем “због мерења стања”.
Грађани су револитирани јер пуна четири дана немају гас а ЈП “Србија гас” се не оглашава са званичним саопштењем о динамици пуштања мреже у рад.

Поделите вест: