СТУДЕНТИ БИЛИ ОДБОРНИЦИ НА ЈЕДАН ДАН

Дебатни клуб Факултета политичких наука у сарадњи са омладинском организацијом Млади за иновације и Градском општином Вожодовац први пут у Београду реализовао је пројекат „Буди одборник на један дан“.

Пројекат који представља симулацију рада ГО Вождовац има за идеју приближавање рада градске општине студентима Факултета политичких наука.

Студенти су верно водили седницу Скупштине општине, учествовали у дебати, реплицирали, гласали и доносили одлуке, што им је помогло да увиде колики је утицај одборника о питањима у вези са функционисањем општина унутар Града Београда.

Од званичних функционера ГО Вождовац, заменика председника Општине Драгана Човића, заменика председника Скупштине Марка Сарића, секретара Скупштине Данице Симеуновић, локалног заштитника грађана Весне Гојковић и јавног правобраниоца Мари Клер Ђорђевић, студенти су могли да чују примере успешне праксе и добију одговоре на сва питања о раду Општине која су их занимала.

На крају одборничког дана студенти ФПН су уручили захвалнице представницима општине Вождовац који су им омогућили успешно спровођење пројекта.

Поделите вест: