ОДРЖАНА РАДИОНИЦА “ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА” ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

У организацији Канцеларије за младе Вождовац, координатора Драгомира Петронијевића и у сарадњи са члановима Дејаном Реметићем и Кристином Лукић, одржана је дводневна радионица „Професионална оријентациа“ за ученике трећег разреда Осме београдске гимназије 19. и 20. марта, у просторијама Општине Вождовац. Радионица је спроведена као део пројекта „Професионална оријентација у Србији“, који спроводи ГИЗ – Немачка канцеларија за међународну сарадњу, у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и у сарадњи са Министарством омладине и спорта.

Циљ радионице је успостављање одрживог и функционалног система програма професионалне оријентације за младе на преласку у средњу школу, факултет или свет рада. У сарадњи са Филозофским факултетом у Београду, радионице је водио тим младих едукаторки и помогао им да одаберу или учврсте избор будућег занимања. Поред интерактивних радионица, гимназијалци су имали и тзв. Реалне сусрете са господином Владимиром Васићем, стучњаком из области дигиталне фотографије, са експертом из области психологије госпођом Смиљаном Цвјетковић, као и са председником Општине Вождовац др Драганом Вуканићем, којима су постављали питања, како из области њихових професија, тако и везано за њихово доба студирања и њихове факултете.
Следећих недеља одржаће се радионице са преосталим средњим школама са територије општине Вождовац.

Поводом пројекта „Професионална оријентација“ у оквиру Канцеларије за младе Вождовац, успостављена су сваког четвртка „Отворена врата“ – када ће млади, а и сви заинтересовани, у просторијама КЗМ-а моћи да дођу на индивидуално-каријерно саветовање и информисање са стручњацима из те области. Неопходно је претходно заказивање термина посете на мејл: kancelarijazamladevozdovac@gmail.com.

Поделите вест: