RAČUNARI ZA 15 VOŽDOVAČKIH ŠKOLA

Voždovačke škole bogatije su za 15 novih kompjutera i štampača. U četvrtak, 2. februara 2012. godine opštinu Voždovac je posetio ambasador Slovačke u Beogradu, nj.e. Jan Varšo, koji je zajedno sa opštinskim rukovodstvom uručio kompjutersku opremu direktorima osnovnih škola.

Povod za njegovo gostovanje je donacija slovačke vlade opštini Voždovac, u vrednosti od 5.000 evra, za realizaciju projekta – nabavke 15 računara i isto toliko štampača za svih 15 voždovačkih osnovnih škola.

U ime opštine Voždovac gostima se obratila Dubravka Filopvska, pomoćnik predsednika opštine Voždovac, izrazivši veliko zadovoljstvo na uspešnoj saradnji sa vladom Slovačke i pomoći u realizaciji ovog projekta i izrazila nadu da će se dosadašnja dobra kulturna saradnja nastaviti i ubuduće.

Ambasador Slovačke nj.e. Jan Varšo naglasio je da je projekat realizovan iz oficijalne razvojne pomoći Slovačke. On je izrazio zadovoljstvo što je tehnička pomoć koju je Slovačka pružila Srbiji baš u oblasti obrazovanja i naveo da ove računare predaje u ruke nastavnika škola, kako bi širili obrazovanje đacima u ovom delu Beograda.

Поделите вест: