GUROVIĆEVA ŠKOLA KOŠARKE U „ŠUMICAMA“

Škola košarke našeg proslavljenog reprezentativca Milana Gurovića počela je sa radom u nedelju, 11. decembra 2011. godine, u Centru za kulturu i sport „Šumice“. Tog dana stotinak mališana uzrasta između sedam i petnaest godina napravilo je svoje prve košarkaške korake. Saradnja sa CKS „Šumice“ je, prema Gurovićevim rečima, prevashodno usmerena ka zdravijem odrastanju naše omladine.

– Odlučio sam da svoje stečeno znanje tokom blistave klupske i reprezentativne karijere prenesem i na mlađe. Nadam se dugoročnoj saradnji sa CKS „Šumice“ odakle će, uveren sam, poniknuti brojni košarkaški talenti – istakao je Gurović.

S njim se složio i Ivan Bakić, direktor CKS „Šumice“, koji je naglasio da je ovo još jedna u nizi akcija usmerana na to da se deca sklone sa ulice i da im se ponudi adekvatna alternativa gde mogu da potroše svoje slobodno vreme.

Školu košarke mogu da upišu svi zainteresovani dečaci i devojčice, uzrasta između 7 i 15 godina (na telefon 060/223-00-08, i putem mail adrese skolakosarke@yahoo.com, ili lično uz prisustvo roditelja u CKS „Šumice“ utorkom i četvrtkom od 20 časova) i da nauče kako se postaje evropski i svetski šampion od čoveka koji to sigurno zna, i koji je takvo iskustvo lično doživeo. Stručni rad, stipendiranje najboljih, odlazak u kampove u inostranstvo, vrhunski profesionalizam i pokazni treninzi nekih od najvećih zvezda naše košarke su glavne stavke u programu škole košarke našeg vrhunskog asa.

Današnjem prvom času košarke prisustvovali su i svoje košarkaško umeće najmlađima su pokazali i proslavljeni košarkaši Nemanja Aleksandrov i Nenad Čanak.

Поделите вест: