UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA DOBILO PROSTORIJE

Delegacija Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Dunav“ boravila je u ponedeljak 29. avgusta 2011. godine, u Opštini Voždovac radi potpisivanja ugovora o dodeli prostorija u MZ „Siva stena“ za potrebe rada tog udruženja i sportske aktivnosti članova. Ugovor su potpisali Siniša Milenković, predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Dunav“ i dr Dragan Vukanić, predsednik opštine Voždovac. U pitanju je 95 m2 korisne površine u prostorijama MZ „Siva Stena“ (ul. Vanđela Tome 9), u voždovačkom naselju Braće Jerković, u potpunosti prilagođene za osobe sa invaliditetom, korisnike invalidskih kolica i ostalih pomagala.

Lokali su otvorenog tipa što znači da će u njima moći boraviti i ljudi koji nisu osobe sa invaliditetom. Ugovor o zakupu tih prostorija potpisan je na pet godina, a kompletne radove je finasirala Opština Voždovac u saradnji sa Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara „Dunav“. Udruženje se, prema Milenkovićevim rečima, do sada u više navrata obraćalo svim opštinama na teritoriji grada Beograda, ali bezuspešno.

– Jedino smo od Opštine Voždovac dobili obećanje da će čim se iznađu mogućnosti odrediti prostor za naše potrebe što se u ovom slučaju i obistinilo. Prostorije koje trenutno imamo su prve koje smo dobili na nivou grada Beograda. Prethodno smo koristili privremeni montažni objekat koji smo dobili od preduzeća „Novi autoput“ koje više ne postoji. Prostorije nam mnogo znače zbog svih naših aktivnosti jer su nam veoma bitne za humano socijalne aktivnosti svih članova Udruženja – istakao je predsednik Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Dunav“.

Podelite vest: