IZLET DECE SA INVALIDITETOM NA AVALI

izlet na avalu1Opština Voždovac, pored toga što je deci ometenoj u razvoju opredelila prostor za dnevni boravak u delu svog uslužnog centra, nastavlja da pruža podršku i pomoć deci sa invaliditetom.

Ovog puta pružila je pomoć i podršku udruženju PLAVA ŠKOLjKA – udruženju samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom i pomogla da se u subotu, 09. jula 2011. godine realizuje izlet na Avalu. Oduševljenje dece je bilo ogromno, jer većina njih bila je iz bolnice i iz unutrašnjosti, a Beograd doživljavaju samo kroz višegodišnji boravak u bolnici.

U prilog tome govori i pismo zahvalnosti koje je opština Voždovac dobila od  udruženja Plava školjka, a u kome se navodi značaj za decu ovog boravka van bolnice, bar vikendom kada nemaju terapije.

„Boravak u prirodi, druženje dece i roditelja, daje novu snagu da se problemi lakše rešavaju, da podrškom i razumevanjem idemo dalje, da ne odustajemo, da se ne stidimo, da smo VIDLjIVI!!!

Odlazak na vrh tornja i pogled iz oblaka, otvorio nam je nov vidik- beskrajan i čist.

Naša poruka je jasna – NE GLEDAJTE NAS OČIMA – NEGO SRCEM i videćete našu snagu, volju, upornost i želju da se borimo da nam svaki dan bude bolji i srećniji. Dobrote je više samo ako je delimo !!!

Deca PLAVE ŠKOLjKE se zahvaljuju opštini Voždovac za sve do sada učinjeno za poboljšanje položaja dece sa invaliditetom, trudićemo se da ukazano poverenje opravdamo“, navodi se u pismu Udruženja.

Поделите вест: